Keramiek (4e graad)

8 lesuren per week – 5 studiejaren
of
4 lesuren per week – 10 studiejaren 

De student kan zonder enige voorkennis starten. Stap voor stap en op eigen ritme worden de knepen van het vak aangeleerd. In het atelier keramiek staat of valt een groot deel van het werk met de techniek. Praktische vaardigheid en een degelijke kennis van de opbouw bepalen in grote mate het slagen van een werkstuk. Deze aspecten zijn een vaste leidraad in de vijfjarige opleiding. Waar in het eerste jaar vooral de nadruk wordt gelegd op techniek, gaat er in de volgende jaren steeds meer aandacht naar persoonlijke vormentaal en expressie.

Tibourstraat 10, Nijlen

Lesmomenten:
woensdag:  09u00 – 12u30 Vera Van hoeij
woensdag: 18u30 – 22u00 Vera Van hoeij
donderdag:  18u30 – 22u00 Merel Verschaeren
vrijdag:       13u30 – 17u00 Vera Van hoeij
vrijdag:       18u30 – 22u00 Vera Van hoeij

10-jarig traject 4u/week:
maandag:  18u30 – 22u00 Mi Danëls

Lesmoment op maandag 10-jarig traject is voortaan niet meer te beperkt tot enkel 1e-jaarsstudenten. Dus studenten die willen overstappen van het 5- naar 10-jarig traject zijn welkom op maandag.
Woensdag en vrijdag: blijven zoals ze waren voorbehouden aan studenten in het 5-jarig traject
Donderdag: Open voor alle leerlingen, zowel 5- als 10- jarig traject

Studenten specialisatie kunnen dus 2 lesblokken kiezen uit de lessen op woensdag, donderdag en vrijdag. Uiteraard blijft het aanbevolen voor studenten specialisatie om hun horizon te verruimen tijdens het lesblok op donderdag.
Studenten cross-over kunnen dus voor het gedeelte keramiek 1 lesblok kiezen uit de lessen op woensdag, donderdag en vrijdag. Uiteraard blijft het aanbevolen voor studenten cross-over om hun horizon te verruimen tijdens het lesblok op donderdag bij Merel.